Ako otvoriť súbor CSV v Tabuľkách Google

Obsah:

Anonim

Chcete použiť Tabuľky Google na zobrazenie a úpravu súborov CSV na analýzu údajov? Alebo možno importovať či exportovať kontakty? Ak áno, určite vás poteší, že Tabuľky Google majú natívnu podporu pre súbory CSV. Vzhľadom na to, ako široko sú Tabuľky Google používané na pracovisku a vo svete vzdelávania, vedieť, ako vykonávať úlohy, ako je táto, môže byť nepochybne užitočné.

Ak si nie ste vedomí, CSV znamená hodnoty oddelené čiarkou, ktoré, ako už názov napovedá, používa čiarky ako oddeľovač polí na oddelenie hodnôt v textovom súbore. Najpopulárnejšie tabuľkové aplikácie, ako je Microsoft Excel, Apple Numbers atď., môžu importovať súbory CSV, s ktorými môžete pracovať, a Excel aj Numbers môžu tiež veľmi ľahko previesť CSV na tabuľku. Hoci Tabuľky Google sú cloudové riešenie na prácu s tabuľkami, platformu môžete použiť aj na prácu so súbormi CSV.

Pre neznalých prevedieme, ako otvárať a pracovať so súbormi CSV v Tabuľkách Google pomocou ľubovoľného webového prehliadača z akejkoľvek platformy.

Ako otvoriť súbor CSV v Tabuľkách Google

Importovanie súboru CSV do Tabuliek Google je pomerne jednoduchý a priamočiary postup, ale ak ste relatívne nováčikom v cloudovej tabuľkovej aplikácii, jednoducho postupujte podľa nižšie uvedených krokov.

  1. Vo webovom prehliadači prejdite na stránku sheets.google.com a prihláste sa pomocou svojho účtu Google, ak ste tak ešte neurobili. Teraz kliknite na „+“, ako je uvedené nižšie, aby ste vytvorili novú prázdnu tabuľku.

  2. Kliknite na „Súbor“ v paneli s ponukami a v rozbaľovacej ponuke vyberte možnosť „Importovať“.

  3. Teraz sa dostanete do ponuky Importovať. Vyberte možnosť „Nahrať“ a kliknite na „Vybrať súbor z vášho zariadenia“. V počítači by sa malo otvoriť okno na prehliadanie a otvorenie súboru CSV, ktorý chcete importovať.

  4. Ďalej sa na obrazovke objavia nastavenia importu. Tu sa uistite, že ste vybrali možnosť „Nie“ pre „Previesť text na čísla, dátumy a vzorce“. Teraz kliknite na „Importovať údaje“.

  5. Po úspešnom importe sa všetky údaje v súbore CSV zobrazia v tabuľke, ako je znázornené na snímke obrazovky nižšie.

Tu to máte, otvorili ste súbor CSV v Tabuľkách Google.

Po importovaní súboru CSV si tieto údaje tabuľky môžete stiahnuť aj ako dokument programu Microsoft Excel vo formáte XLS alebo XLSX, ak si to želáte. To vám umožní jednoducho zdieľať údaje so svojimi kolegami pomocou balíka Microsoft Office v systéme Windows alebo Mac alebo Numbers v systéme Mac.

Ak používate Mac, ktorý namiesto Tabuliek Google používa Numbers, môžete súbor CSV otvoriť v Numbers pomerne podobným spôsobom. Môžete dokonca použiť webového klienta Numbers na iCloud.com na prevod hodnôt oddelených čiarkami do tabuľky. Po vykonaní zmien v tabuľke môžete dokonca previesť súbor Numbers späť na CSV na Macu celkom jednoducho.

Okrem možnosti importovať súbory CSV vám Google tiež umožňuje konvertovať tabuľky programu Microsoft Excel na Tabuľky Google v priebehu niekoľkých sekúnd. Navyše, ak používate iné aplikácie G Suite, ako sú Dokumenty Google alebo Prezentácie Google, môžete importovať dokumenty balíka Microsoft Office pomocou Disku Google natívne.

Podarilo sa vám otvoriť a zobraziť súbory CSV v Tabuľkách Google? Poznáte nejaké iné metódy na konverziu súborov CSV na tabuľky? Podeľte sa o svoje myšlienky a skúsenosti v komentároch.

Ako otvoriť súbor CSV v Tabuľkách Google